Home
" Q E F " of "Quirijnen Energy Farming" is een onafhankelijke onderneming gegroeid uit de intense samenwerking tussen de melkveebedrijven en kalverhouderijen van Frank Quirijnen, Bart Quirijnen en Jimmy Quirijnen.

De hoofdactiviteit van "Q E F" is het covergisten van biomassa met tot doel het verbranden van het gevormde biogas door de WarmteKrachtKoppelings-gasmotor, hierbij wordt "groene" elektriciteit en warmte geproduceerd.

De elektriciteit wordt gedeeltelijk door de eigen bedrijven benut maar het overgrote deel wordt als duurzame elektriciteit verkocht aan het energiebedrijf.
De warmte wordt gedeeltelijk benut om de vergister op temperatuur te houden, de overschot aan warmte wordt gebruikt om het digistaat, het restproduct, in te drogen.

Het doel van de gecontroleerde droging van digistaat als eindproduct van anaerobe covergisting, is de omvorming van een afvalstof naar een volwaardige meststof, toepasbaar in de binnenlandse en buitenlandse akker- en wijnbouw en dit met garanties voor de eindgebruiker.

Jimmy Quirijnenir. Dirk Van Eersel
ZaakvoerderTechnisch Manager